logo
Foto photo
Denumire Tamarin (Tamarinde)
Denumirea in latina Tamarindus indica L.
Familia Leguminosa
Fabaceae
Tari de provenienta Pakistan, India, Java, Caribic, Africa tropicala.
Gust Acru intens.
Forma de intrebuintare Se foloseste pulpa fructului, formata dintr-o masa lipicioasa de seminte si pulpa.
Aspect Fructele au o lungime de 15-20 cm si 0 grosime de cca. 2 cm. Cand sunt coapte au 0 culoare inchisa. Pulpa cuprinde 3-6 seminte tari. Pastaia nu se desface. Pulpa este moale, zemoasa.
Substante componente Mustul cuprinde cantitati mari de acizi organici: de mar, de vin si lamaie, lapte. Altele sunt: sub stante mucilaginoase, tanin, zahar.
Intrebuintare Bauturi de fructe si racoritoare, mancaruri cu curlY, salate, gem, sosuri, lichioruri.
Particularitati Este un bun laxativ.
Bibliografie -
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti