logo
Foto photo
Denumire Santal rosu (Rotes Sandelholz)
Denumirea in latina Pterocarpus santalinus L.
Familia Fabaceae
Leguminosae
Tari de provenienta India, Filipine, Sri Lanka, V Africii.
Gust Aspru, amarui, a scortisoara.
Forma de intrebuintare Drept condiment se foloseste lemnul tare, rosu inchis, cojit de scoarta, razuit este un condiment colorant.
Aspect Lemnul este format din fibre lungi. Membranele celulelor sunt rosii si dure.
Substante componente Tanin, rasini, santalin (pigment), ulei eteric care variaza in functie de varsta si culoarea copacului si poate atinge valori de 6 %, este campus din alfa- si beta-santalol, cca. 90 %, hidrocarburi, aldehizi ketoni, fenoli, acizi si legaturi heterociclice. Arome interesante Sunt: santalolester, caproate, cinnamate, izbutirate
Intrebuintare Conserve de peste, lichioruri, prajituri, ceai.
Particularitati -
Bibliografie (1 ) Shankaranarayana, K. H.: Fragrant products from less odorous sandalwood oil
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti