logo
Foto photo
Denumire Piperul de anason (Anispfeffer)
Denumirea in latina Xanthoxylum piperitum L.
Familia Rutaceae
Tari de provenienta China, Japonia, Coreea.
Gust Asemanator anasonului, iute.
Forma de intrebuintare Drept condiment se folosesc fructele de padure uscate, maro-roscate. lnteriorul fructului este galbui. Si doar semintele pot fi folosite drept condiment. Are o culoare aproape neagra.
Aspect Fructele pot avea o lungime de pana la 5 mm.
Substante componente lntre 2 pana la 7 % ulei eteric, compus in principal din citral, citronelal, cineol, geraniol, dipenten, linalool. La substantele picante este vorba de amidele unor acizi multisaturati, alifatici (C10 pana la C14) cu isobutilamina hidroxiisobutilamina, in special ulei hidroxi-alfa-sansho.
Intrebuintare Mancaruri din peste si carne, ceai.
Particularitati Macinat, este continut in condimentul chinezesc "5 arome", care mai contine scortisoara, cuisoare, anason dulce si anason cu fruct in forma de stea.
Bibliografie (1) Pfaender, H. J.; Frohne, D.: Szechuan-Pfeffer. Dtsch. Apoth Ztg. 127 (1987), 2381/84
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti