logo
Foto photo
Denumire Piper cubeba (Kubebenpfeffer)
Denumirea in latina Piper cubeba L.
Familia Piperaceae
Tari de provenienta Java, Sumatra, Sri Lanka, Sierra Leone, India.
Gust Nu atat de puternic ca piperni, aromat, amarui, amintind de camfor.
Forma de intrebuintare Se folosesc fructele uscate, necoapte.
Aspect Fructele arata ca boabele de piper, dar stau, spre deosebire de piper, in varful unci tulpini de 10 mm. Cca. 50 boabe, de 9 mm, formeaza un spic. Boabele au aspect stafidit si sunt negre maronii.
Substante componente Uleiul eteric: pana la 20 %, dar de obicei in jur de 12 %. Contine: sabinen, caren, cineol. Alte substante: uleiuri grase, rasini, cubebin, pip erin, piperidin.
Intrebuintare Lichioruri, turta dulce, amestecuri de condimente, orez, fructe de mare, in general ca piperul negru.
Particularitati -
Bibliografie -
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti