logo
Foto photo
Denumire Macris (Sauerampfer)
Denumirea in latina Rumex acetosa L.
Familia Polygonaceae
Tari de provenienta Cu o larga raspandire, Europa, Asia, America.
Gust Delicat, acru, amarui.
Forma de intrebuintare Radacinile proaspat culese si intrega planta, cateodata uscata.
Aspect Radacina este maro pe dinafara, in interior alb-galbuie. Are mai multe capete, e relativ lunga si cu multe radacini colaterale lungi. Frunzele sunt cu codita, in forma de sageata, netede, arareori carliontate. Se aseamana frunzei de spanac
Substante componente Kaliuoxalat, acid oxalic, acizi organici, acid ascorbic, derivate de antrachinon, tanin, substante amare
Intrebuintare Crud ca salata, supa, peste, sosuri, lapte, linte, rosii, castraveti, iaurt.
Particularitati In prezenta fierului devine negru Periculos poate fi si continutul de oxalat care poate duce la afectiuni rena]e In medicina populara se foloseste in tratarea pielii si a crampelor.
Bibliografie -
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti