logo
Foto photo
Denumire Iarba grasa (porcina ) - (Portulak)
Denumirea in latina Portulaca oleracea L.
Portulaca sativa
Familia Portulaceae
Tari de provenienta Europa de S, Asia Mica, America de Nord si Sud.
Gust Acrisor, sarat, slab aromat.
Forma de intrebuintare Se folosesc de obicei frunzele proaspete si maruntite, care se recolteaza inainte de inflorire.
Aspect Frunzele sunt carnoase si au forma de ou sau de spatula.
Substante componente Substante azotice, vitamine, lipide. Nu este singura prezenta, acizilor grasi omega - 3.
Intrebuintare salate, supe, sosuri, iaurt, cruditati
Particularitati Se foloseste in medicina populara, scade nivelul colesterolului, se spune ca fereste de cancer si afectiuni cardiovasculare.
Bibliografie (1) Omara - Alwala, T. R., et al.: Omega- 3- fettsaueren in Portulakgeweben;
(2) Jirovetz, L.: Untersuchung der Pflanzeninhaltsstoffe.
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti