logo
Foto borago officinalis
Denumire Boranita (Boretsch)
Denumirea in latina Borago offcinalis L.
Familia Boraginaceae
Tari de provenienta Cultivata in aproape toate tarile.
Gust Aemanator castravetilor, aromat.
Forma de intrebuintare Intreaga planta, uscata si proaspata, pisata.
Aspect Tulpina si frunzele sunt acoperite de par, petalele formeaza o coroana albastra.
Substante componente

Contine pana la 30 % mucozitati: tanin (aprox. 3 %), zaharuri, amidon, saponin, acizi grasi si rasinosi, nitrat si oxalat de calciu. Continutul de ulei eteric este foarte scazut.
Efect cangerigen il au alcaloizii pirolizinali, care pot provoca, in concentratii mari defectiuni cronice si acute.

Intrebuintare La conservarea castravetilor, supe, sosuri, salate, iaurt,branza, legume, bauturi racoritoare. NU TREBUIE FIERT IN MANCARE!
Particularitati Cu petalele plantei se coloreaza, pe vremuri, albastru otetul. Calmeaza si intareste inima. ridica nivelul de adrenalina.
Bibliografie -
 

© 2003 GEMINI NATROMIND SRL Splaiul Unirii 162, sector 4, Bucuresti